OM OSS

FREDDES ÅKERITJÄNST ONSALA AB

Freddes Åkeritjänst är ett utbildningsföretag som bedriver konsultverksamhet mot åkerier, transportörer och förare inom vägtransportområdet med inriktning på transport, miljö och säkerhet, främst inom tunga fordon. Vi erbjuder utbildningar inom YKB, ADR, Arbete på väg och ännu fler branschanpassade utbildningar över hela Sverige!

FREDRIC STRAHL BURSELL

Jag är uppväxt i Vetlanda i Småland, där jag redan som 13-åring började sommarjobba inom åkerinäringen. Jag har sedan dess fortsatt på samma bana och jag har under mitt yrkesliv varit chaufför hos flertalet åkerier, däribland Adamsons i Jönköping, Vetlanda Fjärrtransport, Kåes-Transport, Oskarshamns Expressbyrå, Schenker Åkeri och nu senast hos Blondie Logistic, där jag inte bara arbetade som chaufför utan även som trafikledare.

Efter mina år som yrkesförare arbetade jag som yrkeslärare på fordon- och transportutbildningen på Elof Lindälvs Gymnasium i Kungsbacka. Numera jobbar jag nästan enbart med utbildning men försöker att komma ut och köra en sväng lite då och då när det passar!

Förutom att jag driver Freddes Åkeritjänst Onsala AB, undervisar jag idag på yrkeshögskolan Yrgo i Göteborg där jag håller utbildningar inom Transport och Logistik, samt Farligt gods och miljö. Jag driver dessutom företaget News Academy Sweden AB tillsammans med två kollegor från ADR-Tankkonsult och Transport och Miljöutbildning i Vännäsby.

Under mina år som både yrkesförare och nu lärare och utbildare har jag skaffat mig ett brett och etablerat kontaktnät inom transport- och utbildningsbranschen. Jag är utbildad och godkänd Säkerhetsrådgivare och ADR-lärare genom MSB, har en lärarexamen från Göteborgs Universitet, är utbildad förarprövare och godkänd YKB-lärare inom gymnasieskolan, godkänd av VUC (Vägverkets Utbildnings Center).

Jag jobbar en hel del med att hålla i YKB-utbildningar åt Scania Bilar Sverige, Sveriges Åkeriföretag, Transport och Miljöutbildning Vännäsby AB med flera och är godkänd lärare av Transportstyrelsen genom dessa företag. Vidare så jobbar jag som konsult åt Scania Bilar Sverige som förarcoach och Scania Effektiv Körning.

Jag är utbildad och godkänd instruktör för Trafikverkets kurser Arbete på Väg och dessutom instruktör i HLR/D-HLR utbildning, där jag är godkänd genom Svenska HLR-rådet.

Kundanpassade utbildningar

Freddes Åkeritjänst skräddarsyr alla utbildningar efter just ditt företags specifika behov. Den kundanpassade utbildningen kan med fördel hållas på plats hos Er eller så hittar vi en annan lösning tillsammans.

Godkänd instruktör

Freddes Åkeritjänst Onsala AB är utbildad och godkänd för Trafikverkets kurser, godkänd av Svenska HLR-rådet, samt godkänd säkerhetsrådgivare och ADR-lärare genom MSB. Vi innehar dessutom en utbildning till YKB-lärare inom gymnasieskolan, godkänd av VUC (Vägverkets Utbildnings Center).

Utbildning med lång erfarenhet

Med en mångårig erfarenhet inom åkerinäringen som både yrkesförare och trafikledare men också som yrkeslärare kan Freddes Åkeritjänst i utbildningar och kurser, bidra med erfarenheter och upplevelser som deltagarna kan ta lärdom av.